Haber Giriş Tarihi : 16.03.2023 23.50 Haber Güncellenme Tarihi : 16.03.2023 23.50

Hürriyet Meydanında gerçekleşen törene Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Ak Parti İl Başkanı Av. Murat Günay, İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Fatih Temur, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

70 Milyon TL’lik yatırım

Çorum Belediyesi olarak toplu ulaşımda kullanılmak üzere 5 yeni otobüsü daha araç filosuna katarak 69 olan otobüs sayısını 74’e çıkarttıklarını belirten Belediye Başkanı Dr.Halil İbrahim Aşgın, bir yılda toplu ulaşıma 70 Milyon TL’lik yatırım yaptıklarını açıkladı.

Türkiye'ye örnek olacak!

Türkiye’de toplu ulaşımını kamusallaştıran nadir belediyelerden biri olduklarını ifade eden Aşgın; “Belediye olarak tüm Türkiye’ye örnek olacak bir karar aldık. Şubat 2022’de Çorum’da tüm otobüsleri belediye bünyesine dahil ettik. 1 yılda toplu ulaşıma 70 Milyon TL yatırım yaptık. Yeter ki hemşehrimizin yüzü gülsün. Bizim ödeyemeyeceğimiz bir bedel yok, bu 70 Milyon da helali hoş olsun. Otobüslerimiz tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Halk otobüslerinin kalitesini, niteliğini daha da artıracaklarını ifade eden Başkan Aşgın; “Yeni halk otobüsleri alacağız, elektrikli halk otobüsleri alacağız. Yeni hayaller kuruyoruz, bu hayallerimizin peşinde koşmaya, bu hayallerimizle şehrimizi buluşturmaya Allah’ın izniyle devam edeceğiz.” diye konuştu.

Başkan Aşgın, Çorum’un ilk körüklü otobüsünün de banttan çıkar çıkmaz filoya dahil edileceğini, körüklü otobüsle birlikte toplam araç sayısının 75’e çıkacağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından yeni araçların anahtar teslimi yapıldı. Anahtar teslim töreninin ardından araçlar, konvoy halinde şehir turu attı.