Haber Giriş Tarihi : 16.03.2023 22.17 Haber Güncellenme Tarihi : 16.03.2023 22.17

Ak Parti İl Başkanlığ'ında düzenlediği toplantıya  İl Başkan Yardımcısı Ercan Daşdan, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Bektaş, Alaca Ticaret Sanayi Odası Başkanı Günser Şirin ve çok sayıda partili katıldı.

Gül, “AK Parti’den Çorum Milletvekili olarak hizmet etmek üzere aday adayı olma kararı aldım. Nasip olur milletvekili olursak Zeki hoca, Zeki başkan, kardeş, ağabey olarak her zaman ulaşılabilir olacağıma ve vatandaşımızın sıkıntılarını çözüm bulmak için elinden geleni yapacağıma söz veriyorum” dedi.

Gül açıklamasına geçtiğimiz aylarda 10 ili kapsayan depremlere istinaden ölenlere rahmet yaralılara şifa dileklerini iletti. Gül Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde tüm Türkiye’nin seferber olduğunu kaydetti.

Çorum’un dünya tarihinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Gül, “Şehrimizde harika üreticiler ve dünyaya nam salmış iş adamlarımız var. Bunların hizmetkarı olacağız varsa önlerindeki tüm bürokratik engelleri kaldıracağız. Şehrimizde bu güne kadar kara, demir ve hava yolu ulaşımına büyük hizmetler yapılmıştır. Devam edenlerin takipçisi ve yapılmayanların ısrarla getirilmesini talep edeceğiz. Çorum müteşebbis ruhuyla doktora tezleri yapılan bir şehirdir. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 vizyon hedeflerinde de öncü şehir olacaktır. 6’lı masanın F-35 ler geri gelecek ifadesi var. Bu yerli projelerin iptal edileceği anlamına gelir. Savunma sanayindeki bu planları yok edeceğiz. Bizim için siyaset hayırda yarışma işidir. Kimseyi karalama işi değildir. Olmadık iftira ve sözlerle yıpratma başkalarının Yok sayma asla değildir. Ve öyle olmayacaktır” dedi.

Gül, “Şu ifademin de altını çizerek söylemek istiyorum. AK Parti'nin bir neferi olarak insanların ve toplumun tamamını kucaklama siyasetimiz devam edecektir. Bunun şahidi iki bin dokuzda Alacalı hemşerilerimdir. İki bin dokuzda ben aday olmadım, olmadığım halde bir nefer olarak çalışmaya devam ettim. Yine buradaki il başkanımız Murat bey şahittir, iki bin on dokuzda aday olmadığım halde bir nefer gibi son güne kadar çalışmaya devam ettim. Adaysam, makam varsam var, yoksa yok hiçbir zaman demedim, bunun ispatı da buradaki değerli arkadaş Makam sahibi olmak kolaydır. Dava adamı olmak zordur. Biz makama değil davaya talibiz arkadaşlar. Çorum şehri farklılıkları olan bir şehirdir. Şehrin farklılıklarını ve insanların ihtiyaç ve beklentilerini on yıllık belediye görevim gereği yakinen biliyorum. Kale Mahallesi'nde Mimar Sinan'a Ne kadar insanımız varsa önceliği ve ihtiyaçlarını biliyorum. Bu davaya gönül yaptığı gibi her kesimden insanımıza dokunarak taraflı tarafsız herkesi dinleyerek gönüllere girmeye çalışacağız. Yıllardır bu şehre milletimize ve Cumhurbaşkanımıza olan sevgimiz ile yılmadan çalıştık. Şehri ziyaret ettiğimizde bize ne oluyor? Seçim mi var yoksa diyorlar. Bizde hayır. Seçimler zamanında yapılacak. Biz buraya sizin için geldik. Diye cevap verdik hep. Onları dinledik ve sorunlarını çözmeye çalıştık” açıklamalarında bulundu.

 “Eğitimcilik, sendika kurucu başkanlığı, Milli Gençlik Vakfı Başkanlığı en zor dönemde yirmi sekiz Şubat'ın soğuğu bu kardeşiniz iliklerine kadar kendisini de işlendi” diyen Gül, “Çorumspor Başkanlığı, Güreş Federasyonu AS Başkanlığı, Belediye Başkan Yardımcılığı, Belediye Başkanlığı ve nihayet Bakan Müşaviri olarak siyaset, spor ve bürokratik alanlarda epey tecrübe Bunların ışığında Çorum'daki hemşehrilerim, partimizin genel merkezindeki yöneticilerimizle yaptığımız istişarelerin, yakın dostların ve arkadaşlarımla yaptığım görüşmeler sonucunda reisimizin önderliğinde Çorum Milletvekili olarak hizmet etmek üzere aday adayı olma kararı aldım. Nasip olur milletvekili olursak Zeki hoca, Zeki başkan, kardeş, ağabey olarak her zaman ulaşılabilir olacağıma ve vatandaşımızın sıkıntılarını çözüm bulmak için elinden geleni yapacağıma söz veriyorum.

Bütün kalbim, aklım ve dünya gerçeklerinin gösterdiği üzere ülkemizin içinden geçtiği bu zor ve çetin günlerde Türkiye'yi yeniden ayağa kaldıracak güç ve iradenin önce Cenabıhak sonra milletin sevgisini kazanmış Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan ve Cumhur İttifakı'ndan başkasının olamayacağını bir kere daha altını çizerek yine hatırlatmak istiyorum. A harekketin bir neferi olarak şahsım bu şehrin eğitiminin, sanayisinin, dini hayatının sanat ve sporunun, kültür, tarım ve hayvancılığının ne durumda olduğunu, sorunlarını ve potansiyellerini yıllardır merkez ilçe, bütün ilçeler, beldeler ve köyler olmak üzere nihayet son dört yıldır merkez bürokraside biliyor, takip ediyor, destekliyor ve bunlar üzerinde projeler geliştiriyorum. Çorum her köşesine giderek büyüklerimizle bilim adamlarımızla, esnafımızla, sanayicimizle, çiftçimizle, kadınlar ve gençlerimize çokça görüşmeler yaptık. Yıllardır ortak akıl ve istişare kültürü, kültürüne olan inancımla Çorum'umuza nasıl katkı verebilirim sorusunun cevabını aradım. Yılmadan, değişmeden, yorulmadan çalışacağız. Her köyün mahallesinde, esnafında, düğününde, taziyesinde her daim yan yana olacağız. Çorum'un problemlerini Ankara'ya taşıyacağım. Çözüm yollarıyla Çorum'a döneceğim inşallah. Çorum siyasetine kadim ses, güçlü nefes olacağız. Ve gurur duyduğum ak hareketimizin önce gönül bağıyla, ardından bizzat her seviyede öncü şehrimizin sorunlarıyla yakından ilgilenerek hizmet ettiğim ve bu kutlu davanın bayrağını kirletmeden bugün  Parti'mizden Çorum milletvekili aday adaylığımı hem kendim, hem Çorum hem de milletim için hayırlara vesile olmasını Cenabı Hak'tan Beni dinleme sabrınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.